Klubbens trailer

Københavns Kajakklub råder over en kajaktrailer, som er tilgængelig for medlemmer til brug i forbindelse med klubture og andre arrangmenter.

Traileren har en totalvægt på 1000 kg og lasteevne på 750 kg ifølge registreringsattest. Traileren er udstyret med påløbsbremse, så selv mindre biler kan trække den.

Da vi har fået monteret en kasse til pagajer, bagage, redningsveste osv har vi fået vejet traileren.

Totalvægt: 1000 kg
Egenvægt: 410 kg (inkl kasse og reservehjul) – vi har for nylig (april 2019) fået traileren vejet for at stille dig bedst muligt for at vurdere, om du må køre med klubbens trailer.

Hvis du vil bruge traileren, skal den reserveres.

Inden du reserverer traileren, kan det være en god ide lige at tjekke, om du og den bil du påtænker at bruge, må køre med den vægt. Du kan læse mere om dette i boksen herunder.

Booking foregår via bookingkalenderen. Tjek bookingkalenderen, for at se om traileren er ledig de dage, du har brug for den, og  send en bookingsanmodning for at booke traileren. 

Nøgle til trailer findes i nøgleboks på trailer. Trailerens registreringsattest findes i bunden af transportkassen.

Må jeg køre med klubbens trailer?


Regler for kørsel med trailer kan til tider være lidt vanskelige at hitte rundt i. Herunder har vi samlet de vigtigste regler at kende, men det er alitd en god ide at tjekke mere officielle kilder.
Hvis du udover dit almindelige kørekort også har erhvervet trailer kørekort, er der ingen ko på isen.

Hvis traileren er lastet så den vejer under 750 kg, er det alene et spørgsmål, om din bil må trække det. Det kan du finde ud af ved at tjekke din bils registreringsattest. Klubbens trailer har påløbsbremse dvs. at det er den højeste vægtangivelse på registreringsattesten, der gælder.

Hvis traileren med last vejer over 750 kg, må trailerens max totalvægt (på registreringsattest) og bilens max totalvægt (på registreringsattest) ikke overstige 3500 kg tilsammen. Dog er der særregler for dette, hvis du har fået kørekort før 1. maj 2009. De specifikke regler kan du læse her: Politiets hjemmeside - færdsel med påhængskøretøj

Det er altid lige en god ide at opdatere dig, inden du skal på tur. Bemærk iøvrigt, at i udlandet må du kun køre med mere end 750 kg på krogen, såfrem du har et trailerkørekort.

En kopi af trailerens registreringsattest SKAL medbringes ved kørsel herhjemme. Denne ligger i bunden af kassen på traileren. I udlandet er det nødvendig med en original registreringsattest. Denne ligger bestyrelsen inde med, så husk at bestille den i god tid.
Når man kører med trailer, skal man også medbringe regsitreringsattesten på den bil, der trækker traileren.

Det er chaufførens ansvar, at alle kajakker er fastspændt ordentlig på traileren, og at traileren er fastspændt ordentlig på det trækkende køretøj. Kontroller at traileren sidder ordentlig fast på trækkrogen ved løfte op i trækstangen. Det elektriske stik skal være sat i. Kontroller at lyset virker. Det gælder såvel lys, bremselygter og blinklys. Sikringsviren skal være fastgjort til bilen. Bilen skal være forsynet med et øje til montering af viren. Er den ikke det kan en nødløsning være at hægte den rundt om selve trækkrogen. Det er dog ikke helt efter reglerne.

Hænger kajakkerne mere end 1 meter ud over bagenden af traileren, skal der hægtes noget i enden af en eller flere af kajakkerne.

Husk desuden, at på landevejen er maksimal tilladt hastighed 70 km/t. På motorvejen er det 80 km/t. Tag højde for den nedsatte hastighed ved planlægningen af din tur.

 

Regler for lån og brug af trailer

For klubmedlemmer:

 • Klubmedlemmer har mulighed for at låne kajaktraileren til klubaktiviteter. Kravet er, at aktiviteten er annonceret og åbne for klubbens øvrige medlemmer. 
 • Bestyrelsen kan dispensere fra dette til, hvis der er tale om lån af trailer til særlige arrangementer som fx kurser, løb, træf eller lignende.
 • Åbne og annoncerede klubaktiviteter har altid første prioritet – dernæst alle andre aktiviteter.

For ikke klubmedlemmer:

 • Anvender Københavns Kajakklub ikke selv traileren, kan andre kajakklubber anmode om leje af traileren
 • Traileren må ikke anvendes til nogen former for privat brug
 • Prisen for lån af trailer er 1500 kroner.  

Generelt gælder

 • Læs om reglerne for brug af kajakker og øvrigt udstyr på langture her.
 • Ønskes transport af en eller flere kajakker, hvor Københavns Kajakklub deltager, men ikke selv anvender alle pladser på traileren, er prisen 150 kroner pr. kajak
 • Traileren skal afleveres rengjort og i samme stand, som da den blev udlånt
 • Traileren må ikke anvendes uden skriftlig accept af bestyrelsen.
  • Eneste undtagelse til denne regel er kørsel til/fra klubbens svømmehalstræning lørdag aften. 
 • Alle tvivlsspørgsmål vedr. brugen af traileren afgøres af bestyrelsen


Gode råd når du sætter kajakker på traileren

 • Tjek altid om kajakkerne er bundet forsvarligt, så de ikke rykker sig under transporten
 • Tjek altid bindingerne, når du holde pause – de kunne have rykket sig under transporten
 • Tjek altid om kajakker støder sammen
 • Spænd aldrig en kajak så fast, at du knuser karmkanter, bund eller ror/køl
 • Tjek lys og bremser på traileren, inden du kører
 • Tjek at støttehjulet er oppe og spændt forsvarligt fast, inden du kører med traileren
 • Tjek altid at ledningen til bremser og lys sidder forsvarligt og ikke kan nå asfalt/grusvej, når du kører