Frigivelse i Surfski

Roning i klubbens surfski

 

Surfski er hurtige kajakker lavet til fart, motion, kaproning og bølger.
De er virkelig gode til at surfe bølgerne ude bag brændingen. Selv små bølger kan du surfe med en surfski, men surfski er også bare en hurtig kajak, som er fin at ro på fladt vand.
Det selvlænsende åbne cockpit giver stor sikkerhed, og du kan få surfski i alle sværhedsgrader lige fra begynder til kaproer i verdensklasse. Klubben har surfski af forskellig type. De må både roes af medlemmer der er frigivet i hav- og tur-kajak. Inden du begiver dig afsted på en tur i surfski, er det dog et krav, at du har været gennem en introduktion til bådtypen. Det kan du blandt andet ofte få om tirsdagen, hvor surfski er på klubprogrammet, se nærmere i aktivitetskalenderen. Hvis du kan aftale dig til at få introduktionen på et andet tidspunkt fra en af klubbens surfski instruktører, så er det også helt i orden.

Til surfski-introduktion lærer instruktøren dig:
  • Lidt om bådens konstruktion, og hvad du skal være opmærksom på.
  • Hvordan båden indstilles til dig
  • At lave en selvredning i surfski.
Du må ikke ro surfski, medmindre du har demonstreret 3 selvredninger. En før i tager af sted og 2 når i kommer tilbage til klubben.
Selvom surfski er bygget til at ro i bølger, så start med at ro ture, hvor du er tæt på land, og hvor forholdene er egnede til begyndere. Jo mere rutineret du bliver, jo større bølger kan du begive dig ud i.

Vær opmærksom på at klubben har flere forskellige typer af surfski. Selvom du har mestret den ene type, kan det være en lidt sværere båd kræver mere ihærdig træning af redninger.
Husk derfor at træne din selvredning reglmæssigt, så den virker, når du får brug for den.

Klubbens sikkerhedsregler, vinterroningsreglement m.m. gælder selvfølgelig også for surfski.
God tur!