Spørgsmål og svar

 

Hvem kan blive medlem?

Alle kan blive medlem af Københavns Kajakklub.

 

Hvordan bliver jeg medlem?

For at blive medlem af klubben er det en forudsætning at du deltager i et klubkursus i den bådtype, som du vil frigives til. Dette gælder uanset, hvilke færdigheder du allerede har i kajak. Du tilmelder dig kurset og betaler via hjemmesiden. Læs her hvordan du tilmelder dig. Til kurset skal du også fremvise svømmevbevis. 

 

Skal jeg tage et klubkursus, hvis jeg tidligere har taget et kursus et andet sted, eller er erfaren roer?

Ja. Det er en betingelse for at blive medlem, at du tager et klubkursus (IPP2) hos os. Dette gælder uanset hvilke færdigheder du allerede har. Klubkurset giver dig en god introduktion til klubben og vores udstyr samt mulighed for at afpudse din teknik.Derudover er kurset en god måde at lære andre medlemmer i klubben at kende. Det mener vi er meget vigtigt, at da vi vægter det sociale sammenhold højt.

Hvis du tidligere har taget et IPP2 kursus, vil vi bede dig om at oplyse dit IPP-licensnummer ved tilmeldingen, hvorefter du får rabat på kurset. 

 

Jeg har allerede taget et kursus i havkajak i Københavns kajakklub og er blevet frigivet. Hvad skal jeg gøre for at få lov til at ro i klubbens turkajakker?

Du skal tilmelde dig et af klubbens kurser i turkajak. Dette gælder uanset, at du allerede er frigivet af klubben til at ro havkajak. Du tilmelder dig direkte fra hjemmesiden.

Hvis du allerede er betalende og frigivet medlem i én kajaktype i klubben, er det gratis at blive omskolet til klubbens øvrige kajaktyper. Anfør dette når du tilmelder dig det nye kursus.

 

Jeg har allerede taget et kursus i turkajak i Københavns kajakklub og er blevet frigivet. Hvad skal jeg gøre for at få lov til at ro i klubbens havkajakker?

Du skal tilmelde dig et af klubbens kurser i havkajak. Dette gælder uanset, at du allerede er frigivet af klubben til at ro turkajak. Du tilmelder dig direkte fra hjemmesiden.

Hvis du allerede er betalende og frigivet medlem i én kajaktype, er det gratis at blive omskolet til klubbens øvrige kajaktyper. Anfør dette når du tilmelder dig det nye kursus.

 

Hvornår er jeg frigivet og hvad betyder det?

Når du har deltaget i et klubkursus og har fået instruktørens godkendelse, er du frigivet i Københavns Kajakklub. Som frigivet (og betalende) medlem får du adgang til koden til klubbens døre, og du kan frit låne en kajak og ro en tur. Du har mulighed for at kan ro hele året rundt, jf. dog klubbens ro- og sikkerhedsbestemmelser, som til enhver tid skal overholdes.

 

Behøver jeg at deltage alle dagene på kurset?

Ja. Pensum er fordelt over kursusdagene, og derfor skal du deltage i hele kurset.  Du skal derfor vælge et klubkursus, hvor du har mulighed for at møde op på alle de datoer, der er anført.

 

Jeg har aldrig roet kajak før, men jeg vil gerne tage et kursus

Du kan starte direkte på et kursus, hvorved du opnår IPP2 licens selvom du aldrig har siddet i en kajak før. Der kræves ingen særlige forudsætninger og vores instruktører starter fra bunden.

 

Hvor kan jeg tage den krævede svømmeprøve, og hvad koster det?

Du kan aflægge prøve i de fleste svømmehaller. Spørg i billetsalget eller ved livredderen hvordan det fungerer i den pågældende hal. Som regel er det nok at oplyse, at du skal tage en svømmeprøve til et kajakkursus, så holder bademesteren øje med dig. De fleste steder er det gratis at aflægge svømmeprøve (ud over entre).

 

Jeg er medlem og frigivet, hvordan får jeg adgang til klubben?

For at få adgang til koden til vores låse skal du logge ind her på siden som medlem og vælge siden med adgangskoden: Adgangskode til Klubben. Bemærk at der godt kan gå lidt tid fra du er færdig med dit kursus til du er korrekt registreret og har adgang. Hvis der er gået mere end 14 dage og du forsat ikke kan få adgang, så bør du kontakte vores kasserer på kasserer.kbhkajak@gmail.com

 

Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg ikke deltager på kurset?

Nej. Tilmeldingen er bindende og klubben tilbagebetaler hverken kontingent eller kursusafgift, hvis du bliver forhindret i at deltage i kurset, vælger at afbryde uden at færdiggøre kurset eller ikke består kurset. Hvis du bliver forhindret i at deltage og giver rettidigt og rimeligt begrundet afbud, vil bestyrelsen vurdere, om du kan flyttes til et senere kursus. Det er dog en forudsætning, at der er ledige pladser på øvrige kurser. Kontakt bestyrelsen for nærmere aftale: info.kbhkajak@gmail.com

 

I´m not fluent in Danish. Are any of the courses taught in English?  

We don´t have any courses in English, but our instructors will do their best to translate, but we cannot offer to translate everything. Therefor we require you to be able to understand some Danish.

 

Can I rent a kayak?

No. We do not rent out kayaks to private persons. Our equipment is only available for members.

Henter billeder...