For at blive medlem af Københavns Kajakklub og frigivet til at bruge klubbens udstyr skal man gennemføre et introduktionsforløb, med fokus på at klubbens roere bliver sikre roere med kendskab til klubbens værdier og muligheder.
Der er to muligheder for indmeldelse og frigivelse:
Ovenstående indmeldingsprocedure gælder for alle - uanset om du har IPP licens eller ej.
Havkajak er en lidt tungere og mere stabil kajak, som er lettere at ro i bølger. Hvis du er friluftsmenneske, der kan lide at komme ud i naturen blandt bølger og kajakvenner, nogle gange på længere ture med oppakning, så skal du starte i havkajak. I havkajak kan man også lære at lave grønlændervendinger.
Turkajak (og kapkajak) er en let hurtig kajak til fremadroning på motionist og konkurrenceplan. Hvis du er sportsmand/kvinde, der godt kan lide at få pulsen op og tage med ud til motionistløb (ligesom fx. Eremitageløbet for løbere), så skal du starte i turkajak
Hvis du i tvivl, så vælg introduktionskurset.
På introduktionskurset bliver du undervist i IPP2-pensum. Måske er det et par år siden, du lærte at ro kajak og har ikke holdt tekniktræningen ved lige siden. Du kan have glemt nogle af tektnikkerne siden eller trænger til at få dem pudset af. På kurset vil du også være en del af et hold, så du lærer andre nye klubmedlemmer at kende og de instruktører, der er tilknyttet kurset. Det kan give dig en bedre start på dit liv i klubben.
Frigivningsprøven er tænkt som et alternativ for den rutinerede roer, som allerede har ipp2-pensum helt under huden. Du har et niveau, hvor du har roet reglmæssigt over de sidste år, og er slet ikke i tvivl om, at du kan bestå frigivningsprøven.
Du kan ikke blive medlem uden at bestå enten et introduktionskursus eller en frigivningsprøve i den bådtype, som du vil ro i.
Når du melder dig ind, skal du både betale kontingent for året og gebyr for introduktionskursus eller frigivningsprøve. Beløbet betales ved tilmelding.
Bemærk tilmelding er bindende.
Introduktionskurset er et IPP2-kursus, der inkluderer introduktion til klubben og vores ro-farvand i Københavns Havn.
IPP står for I Paddle Pass, og er et uddannelsessystem for kajak, der bygger på Euro Paddle Pass-standarden, og som sikrer, at du får en uddannelse i at ro kajak med fokus på den fornødne sikkerhed. Se www.europaddlepass.eu
Introduktionskurset forløber over to aftener og to hele weekenddage. Du skal deltage alle dage for at kunne bestå kurset. Herefter vil du være frigivet og kan benytte den bådtype, som du er frigivet til, samt deltage i klubaktiviteter for medlemmer.
Bemærk
Spørgsmål?
Læs ofte stillede spørgsmål og svar.
Skriv til info.kbhkajak@gmail.com, hvis du har yderligere spørgsmål.
Frigivningsprøven er et tilbud for dig, der allerede er IPP-certificeret med minimum IPP2. Prøven har til formål at vurdere, om du som roer lever op til klubbens krav om at være en sikker roer. Du er med andre ord en erfaren roer, der kan rede dig selv og andre, hvis situationen kræver det.
Til frigivningsprøven skal du demonstrere
Derudover vil du få briefing om bl.a.
Bemærk
Frigivningsprøven planlægges af bestyrelsen i samråd med den afholdende instruktør. Frigivningsprøven annonceres på klubbens hjemmeside, og det tilstræbes, at der en prøve hver anden måneden. Prøven afholdes uanset antallet af deltagere. For turkajak vil der normalt kun være prøver i sommersæssonen. Du kan læse mere om rammerne for prøven, og hvad du bedømmes på i ofte stillede spørgsmål og svar.