Medlemskab

For at blive medlem af Københavns Kajakklub og frigivet til at bruge klubbens udstyr skal man gennemføre et introduktionsforløb, med fokus på at klubbens roere bliver sikre roere med kendskab til klubbens værdier og muligheder.

Der er to muligheder for indmeldelse og frigivelse:

 • Introduktionskursus for nye roere uden IPP2 bevis, eller for dem som ønsker at starte deres medlemskab med at få genopfrisket deres IPP2 færdigheder.
 • Frigivningsprøve for roere med et eksisterende IPP2 bevis eller højere. Frigivningsprøven afholdes af en af klubbens instruktør 2 i den relevante bådtyper.

Kursusplanen 2024 er nu klar, og kurserne er nu i salg. Du er altid velkommen til at skrive dig op på vores stand-by-liste, hvis du vil have information når øvrige kurser  & prøver slås op. Du kan se kursusplanen her

Sådan melder du dig ind:

 1. Beslut om du vil tage et klubkursus i turkajak eller havkajak (se beskrivelse af kajaktyperne længere nede)
 2. Find et introduktionskursus eller en frigivningsprøve på vores kursusplan i havkajak eller turkajak. (Bemærk at du skal deltage alle dage på introduktionskurset)
 3. Klik på den grønne knap "indmeldelse og kursusvalg", udfyld indmeldingsformularen og betal for kontingent og introduktionskursus/frigivningsprøve (find knappen til højre på skærmen på pc og i bunden af skærmen på smartphones)
 4. Tag i svømmehallen og få et bevis på, du kan svømme 1000 meter. Læs mere om svømmebevis.
 5. Svømmebeviset skal uploades på din profil på klubbens hjemmeside. 

 Ovenstående indmeldingsprocedure gælder for alle - uanset om du har IPP licens eller ej.

Havkajak

Havkajak er en lidt tungere og mere stabil kajak, som er lettere at ro i bølger. Hvis du er friluftsmenneske, der kan lide at komme ud i naturen blandt bølger og kajakvenner, nogle gange på længere ture med oppakning, så skal du starte i havkajak. I havkajak kan man også lære at lave grønlændervendinger.

Turkajak

Turkajak (og kapkajak) er en let hurtig kajak til fremadroning på motionist og konkurrenceplan. Hvis du er sportsmand/kvinde, der godt kan lide at få pulsen op og tage med ud til motionistløb (ligesom fx. Eremitageløbet for løbere), så skal du starte i turkajak

Skal du vælge introduktionskursus eller frigivningsprøve, hvis du har IPP2-bevis?

Hvis du i tvivl, så vælg introduktionskurset.

På introduktionskurset bliver du undervist i IPP2-pensum. Måske er det et par år siden, du lærte at ro kajak og har ikke holdt tekniktræningen ved lige siden. Du kan have glemt nogle af tektnikkerne siden eller trænger til at få dem pudset af. På kurset vil du også være en del af et hold, så du lærer andre nye klubmedlemmer at kende og de instruktører, der er tilknyttet kurset. Det kan give dig en bedre start på dit liv i klubben.

Frigivningsprøven er tænkt som et alternativ for den rutinerede roer, som allerede har ipp2-pensum helt under huden. Du har et niveau, hvor du har roet reglmæssigt over de sidste år, og er slet ikke i tvivl om, at du kan bestå frigivningsprøven.

Vigtig info inden du tilmelder dig 

Du kan ikke blive medlem uden at bestå enten et introduktionskursus eller en frigivningsprøve i den bådtype, som du vil ro i.  

Når du melder dig ind, skal du både betale kontingent for året og gebyr for introduktionskursus eller frigivningsprøve. Beløbet betales ved tilmelding.

 • Den samlede pris er 3.000 kr., hvis du vælger introduktionskursus
 • Den samlede pris er 1.900 kr., hvis du går til frigivningsprøve.

Bemærk tilmelding er bindende.

Indmeldelse gennem introduktionskursus

Introduktionskurset er et IPP2-kursus, der inkluderer introduktion til klubben og vores ro-farvand i Københavns Havn.
IPP står for I Paddle Pass, og er et uddannelsessystem for kajak, der bygger på Euro Paddle Pass-standarden, og som sikrer, at du får en uddannelse i at ro kajak med fokus på den fornødne sikkerhed. Se www.europaddlepass.eu

Introduktionskurset forløber over to aftener og to hele weekenddage. Du skal deltage alle dage for at kunne bestå kurset. Herefter vil du være frigivet og kan benytte den bådtype, som du er frigivet til, samt deltage i klubaktiviteter for medlemmer. 

Bemærk

 • Betaling af kursusafgift og kontingent sker ved tilmelding
 • Tilmelding er bindende
 • Det er et krav for deltage på kurset at du har uploadet svømmebevis til din profil.
 • Klubben tilbagebetaler ikke kursusafgift eller kontingent. Dette gælder også hvis ikke du gennemfører eller ikke består kurset. 
 • Husk du skal deltage på alle kursusdage for at bestå.
 • Sker framelding i god tid før opstart vil vi forsøge at afsætte din kursusplads til anden side, hvis det lykkes vil du få refunderet det fulde beløb.
 • Du kan som udgangspunkt ikke overflyttes til et andet kursus, hvis der opstår behov for dette så ræk ud til bestyrelsen i god tid før kursusstart, og vi vil undersøge muligheder, evt. gebyr for overflytning (eller ny kursusbetaling for sidste øjebliks overflytninger).

Vigtig info inden kurset starter

 • Inden kurset starter, anbefaler vi at du læser om påklædning, mad og drikke, mødested og meget mere. Find mere information her: Indhold, beklædning og forberedelse.
 • Senest fem dage inden kursusstart modtager du praktisk information via email, men læs allerede inden om påklædning herover, så du kan forberede dig til kurset.
 • Hvis du er bekymret for at skulle i vandet, eller har fysiske eller psykiske lidelser der påvirker din deltagelse anbefaler vi at du allerede på første kursusdag siger det til dine instruktører, da det således kan tage de nødvendige hensyn, så du får den bedst mulige kursusoplevelse.

 

Spørgsmål? 

Læs ofte stillede spørgsmål og svar.

Skriv til info.kbhkajak@gmail.com, hvis du har yderligere spørgsmål.

  

Indmeldelse gennem frigivningsprøve

Frigivningsprøven er et tilbud for dig, der allerede er IPP-certificeret med minimum IPP2. Prøven har til formål at vurdere, om du som roer lever op til klubbens krav om at være en sikker roer. Du er med andre ord en erfaren roer, der kan rede dig selv og andre, hvis situationen kræver det.

Til frigivningsprøven skal du demonstrere

 • Tilfredsstillende deltagelse i frigivningstur på 7-10 km i lokalt rofarvand 
 • Makkerredning både som reder og den der bliver reddet.
 • I havkajak desuden tre selvredninger ved turens afslutning, heraf mindst én med paddlefloat
 • Korrekt håndtering af klubbens udstyr.

Derudover vil du få briefing om bl.a. 

 • Klubbens udstyr og regler
 • Lokalt rofarvand
 • Sociale aktiviteter i klubben.

Bemærk

 • Du skal have minimum IPP2 bevis i den bådtype du tilmelder dig prøven i.
 • Betaling af kursusafgift og kontingent sker ved tilmelding
 • Tilmelding er bindende
 • Det er et krav for deltage på kurset at du har uploadet svømmebevis til din profil.
 • Klubben tilbagebetaler ikke prøveafgift eller kontingent, hvis ikke du består prøven eller ikke møder op til prøven. 
 • Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive overflyttet til en anden prøve, hvis der opstår behov for dette så ræk ud til bestyrelsen i god tid før prøven og vi vil undersøge muligheder, evt gebyr for overflytning (eller nyt prøvegebyr for sidste øjebliksoverflytninger)
 • Hvis du ikke består prøven, skal du i stedet melde dig til et introduktionskursus, hvis du vil være medlem. Du kan ikke gå til prøve flere gange, hvis du ikke består.
 • Hvis du melder dig til introduktionskursus samme år, skal du ikke betale medlemskontingent for året igen. Bemærk at du ikke er garanteret plads på introduktionskursus.
 • Til prøven kan du låne kajak, pagaj, sprayskirt og roanorak, paddlefloat og pumpe af klubben. Øvrigt udstyr (fx våddragt eller tørdragt) skal du selv medbringe. Du er også velkommen til at medbringe din egen kajak mm, hvis du hellere vil det. OBS! du er ikke garanteret kajakplads efter indmeldelse, selvom du medbringer din egen kajak. Du kan læse om private kajakpladser her.
 • Klæd dig på efter vejret. Det gælder både på roturen og på land, hvor du får information om klubben. Vores kajakskur er ikke opvarmet, så det kan være koldt at stå stille, mens der fortælles, hvis det ikke er højsommer. 

Frigivningsprøven planlægges af bestyrelsen i samråd med den afholdende instruktør. Frigivningsprøven annonceres på klubbens hjemmeside, og det tilstræbes, at der en prøve hver anden måneden. Prøven afholdes uanset antallet af deltagere. For turkajak vil der normalt kun være prøver i sommersæssonen. Du kan læse mere om rammerne for prøven, og hvad du bedømmes på i ofte stillede spørgsmål og svar.