Svømmehalstræning

Du kan komme med i svømmehallen for Københavns Kajakklub har fået adgang til svømmehallen på Skt. Annæ gymnasium i Valby hver søndag fra medio august til ultimo juni.
Hallen kan benyttes fra kl. 11 til kl. 13, og man kan gå i omklædningen kl. 10.45, så man er klar til at tage kajakker ind i svømmehallen kl. 11. 

 

Svømmehalstræning er for alle klubbens aktive medlemmer og er en mulighed for at holde sine færdigheder ved lige og lære nyt, i dejlig varmt vand. 
Vi opfordrer alle til at deltage og sørge for at få genopfrisket redningsøvelserne.  

 

Vi forsøger at planlægge forskellige aktiviteter i svømmehallen, så som:

 • Grønlandske rul for begyndere
 • Grønlandsk rul for let øvede / øvede
 • Redninger
 • Leg & balance
 • Vandtilvænning / Vandskræk
 • Tekniktræning

Hvis du har lyst til at undervise i noget, så tøv ikke med at sige til.
Kontakt Marie V. Larsen eller Lærke Rolskov fra bestyrelsen enten direkte eller på info.kbhkajak@gmail.com så vi kan få det koordineret.  

Når der er frit bassin, er det op til deltagerne at:

 • skaffe 1 eller 2 livreddere, som kan stå på kanten under hele sceancen eller skiftes til at holde øje. Se nedenfor hvem klubbens livreddere er. 
 • arrangere transport af kajakker til og fra svømmehallen
 • informere øvrige klubmedlemmer at der er afholdes træning i svømmehallen
 • informere Marie V. Larsen eller Lærke Rolskov senest torsdag inden bassintiden, at bassinet bruges, da bassintiden skal aflyses senest fredag, hvis ikke bassinet bruges, ellers modtager klubben en regning for no-show. OBS! Marie og Lærke er ikke arrangører af aktiviteter i svømmehallen, men mellemmænd til booking af svømmehal.

Det varierer fra gang til gang, om der er planlagt undervisning eller om der er frit bassin.
Se mere om det nedenfor og i klubbens kalender, hvor du også kan tilmelde dig. 

 

Hvad med transport?


Klubben kan desværre ikke garantere, at der er nogen, der vil/kan transportere kajakker eller personer, når vi tager i svømmehallen.
Det skyldes, at alle aktiviteter i klubben (herunder transport) er baseret på en frivillig indsats. 

Udgangspunktet er derfor, at man selv er ansvarlig for at arrangere transport af sig selv og kajakken til/fra svømmehallen, og at man hjælper hinanden, hvis det er muligt.
For at undgå at vores Facebookside drukner i kørsels-kooordinering hver eneste uge, henstiller vi til, at koordinering af transport sker ved at kommentere på selve begivenheden i kalenderen og ikke på Facebook.
Hvis man har mulighed for at køre med traileren, eller have nogen med i bilen, så lav en kommentar til dagens begivenhed om det, så andre kan se det og melde sig på. 
Husk på at flere kan deles om den samme kajak, da vi har svømmehallen i 2 timer. Så selvom man kun har to kajakker med på taget af en bil, så kan man måske godt være fire personer afsted i den bil.

Hvis nogen har krog på bilen, er man velkommen til at låne klubbens trailer, medmindre den er udlånt til andet formål. Der kræves ikke reservation/booking af traileren til svømmehals-kørsel.
Du kan læse mere om klubbens trailer og regler for kørsel her.
 

 

 Regler for at deltage i svømmehalstræningen:


Bestyrelsen har vedtaget nedenstående regler for deltagelse i svømmehalstræningen.
Reglerne vil løbende blive revideret efterhånden som vi danner os nogle erfaringer med denne nye klubaktivitet.

 

 • Mindst én af klubbens livreddere skal være til stede i svømmehallen for at vi kan få adgang. Du kan se nedenfor, hvem der er livredder for klubben og i kalenderen, om der er tilmeldt en livredder på dagen.

 • Svømmehalstiden er et tilbud til frigivne medlemmer i klubben.
  Ikke frigivne medlemmer må kun deltage i specifikke aktiviteter for nye medlemmer.


 • Det er et krav, at kajakken bliver vasket inden den tages med i svømmehallen (af hygiejnemæssige årsager).
  Du skal derfor møde i klubben i så tilstrækkelig tid til, at du kan nå at vaske kajakken. 

 • Når kajakken returneres til klubben skal den tømmes for vand og lugerne skal tages af, så der ikke opstår vaccum under lugerne. 

 

 

Vask af kajak

Kajakken skal altid rengøres grundigt, før den kan komme med i svømmehallen. Dette skyldes de hygiejnemæssige krav til vandet i svømmehallen. 
Jo mere snavs der er i vandet, desto flere kemikalier skal der tilsættes for at neutralisere. Hvis bådene ikke er rene, kan vi risikere at få en ekstra regning for rengøring eller at blive helt udelukket fra at bruge hallen, fordi det går ud over alle de andre brugere, hvis vandkvaliteten ødelægges. Derfor er det vigtigt, at vi gør hvad vi kan, for at rengøre kajakkerne. 

For dig der aldrig har været i svømmehallen før, er her et par fif til hvordan man i praksis får rengjort kajakken med de primitive klubforhold vi har:

 • Start med at placere den kajak, du vil have med i svømmehallen på et par bukke.

 • Find derefter spande, børster og evt. lidt sæbe i klubben, som du kan bruge til rengøringen.

 • Start med at rense det synlige snavs (jord, blade osv.) af med havvand. Hvis kajakken er meget snavset eller ramt af duelort, så brug også en lille smule sæbe. Husk at der også skal vaskes indvendigt i opbevaringsrummene under lugerne.

 • Ofte gemmer der sig en masse snavs inden i cockpittet. Sand, mudder o.l. sætter sig i fodpedalerne og gemmer sig under sædet. Det er derfor en god idé at hælde en spand vand eller to ned i kajakken og ”ryste det godt rundt”, så snavset kommer med ud.

 • Når kajakken er vasket færdig, skal den skylles efter med ferskvand. Brug gerne af vandet fra regntønden eller medbring en dunk med rent vand til at skylle med.
 • Når I ankommer til svømmehallen, vaskes kajakken en sidste gang, så hvad end snavs, der er kommet på under køreturen kommer af inden kajakken kommer i bassinet

Planlagte aktiviteter & Frit bassin

 

Planlagte aktiviteter
 • Når der er en planlagt aktivitet, vil der være en tovholder/underviser tilknyttet. Du kan se i kalenderen, hvem det er. 
 • Der vil være en tekst i kalenderen der beskriver aktiviteten, målgruppen og om der er forudsætninger for at deltage. 
 • På alle planlagte aktiviteter er der et begrænset antal pladser, og man skal tilmelde sig via tilmeldingsfunktionen i kalenderen.
 • Skriv dig på ventelisten, hvis der ikke er flere ledige pladser, så sørger systemet automatisk for at tilmelde dig, hvis der skulle komme en ledig plads. 
 • Der bliver løbende åbnet for tilmeldingen til de planlagte svømmehalsaktiviteter. 
 • Det er gratis at deltage i de planlagte aktiviteter, men der opkræves et udeblivelsesgebyr på 50 kr., hvis man udebliver uden at have afmeldt sig aktiviteten eller man afmelder på selve dagen. 
  Dette er for at undgå, at man spærrer pladsen for andre, der gerne ville have været med. 

 

Frit bassin
 • Frit bassin er en betegnelse for de lørdage, hvor der ikke er planlagt særlige aktiviteter, men hvor svømmehallen er fri til brug
 • Her kan du selv vælge arrangere en tur i svømmehallen. Du behøver ikke at undervise i noget bestemt, men er bare tovholder for at komme i svømmehallen, så der trænes hvad end I gerne vil øve. 
 • Det er op til deltagerne at koordinere med en af klubbens livreddere, arrange kørsel og informere Marie / Lærke om brug af svømmehal (se yderlig beskrivelse ovenfor).

 

 

Adgangsforhold

 

Sankt Annæ Gymnasium:
Vi har fået svømmehalstider i svømmehallen på Sankt Annæ Gymnasium, der er ca. 8 km. fra klubben.
Adressen er: Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby. 

På Sankt Annæ Gymnasium er der en vagt, som sørger for at lukke os ind/ud.
Derfor er der ikke brug for særlige adgangskort. 

Bassin: 25 meter. Vanddybe 90-190 cm.

Hallen kan være lidt svær at finde, da der ikke er nogen skilte. Det nemmeste er at køre mod Sankt Annæ Salen og så parkere lidt til højre for hovedindgangen. 
Ved døren skal man ringe til en vagt, der kommer og lukker os ind. Tlf: 26163540. 
Herfra skal kajakkerne bæres 20-30 meter ind af en gang, hvor der kan åbnes en dør direkte ind til svømmehallen.

Husk at ringe til vagten (tlf. 26163540) inden I tager i svømmehallen for at sikre, at svømmehallen er åben. Vi bliver desværre ikke informeret af svømmehallen, hvis den af den ene eller anden årsag ikke er åben som planlagt, så tjek det inden I får fragtet jer selv og kajakkerne til svømmehallen.