Sensommerstatistik og en ny kajak!

9. september 2019 14:17 , af Ida Nielsen

Sommeren har budt på mange spændende aktiviteter, og I har virkelig været aktive. Det er skønt at se, at vores klub emmer af liv på tværs af bådtyper.   
De fleste har fået styr på, hvordan man registrerer sine kilometer i Rokort - men der kommer løbende nye medlemmer til klubben, så lad os hjælps ad og bringe budskabet videre. Tag fat i en romakker og spørg om hjælp eller læs Her.

Vi kan se i statistikken, at der virkelig er sket noget hen over sommeren. Hold da op, hvor er der blevet roet!
I slutningen af maj havde vi til sammen roet 6861 km. Vi blev imponerede, da vi forbedrede det til hele 11.911 km. i starten af juli - men det er jo intet imod den nuværende statistik, hvor vi har mere end fordoblet dette og nu er på hele 23.115,20 km!!!
Det er skønt at se, at så mange af jer, kommer ud og ror, og vi er især glade for at kunne se, at antallet af aktive roere er stigende. Vi er nu oppe på 370 roere, der har registreret i Rokort i år - mod 128 i maj og 248 i juli.
Lad os hjælpes ad med at få klubbens resterende medlemmer ud i kajakken i denne sæson. 

 

 Det går til gengæld ikke så godt med ligestillingen, når det kommer til antal kilometer.... Der er næsten lige mange mænd og kvinder, der har registreret ture, men mændene ror fortsat flere kilometer end kvinderne. 
Godt klaret gutter - men pigerne kan stadig nå at indhente jer.  


Feltet af top-10-roere er stort set uændret siden sidst, og vi har stadig Mads på førstepladsen. - han er dog stærkt forfulgt af Asker og Ingela.
Alle tre har roet over 1.000 km. så de er efterhånden ved at være svære at indhente. 

Det bliver spændende at følge med i, om top-3 fordelingen ændrer sig i årets sidste par måneder.


Hvilke kajakker er populære??

Surfski er stadig meget populært i klubben og der er hele tre surfski i top-10 over klubbens mest populære både. De fordeler sig således:

  • Førsteplads: nr. 104 (Epic V8 Pro). Den har været på vandet 99 gange og har roet 992 km.
  • Andenplads: nr. 107 (Epic V10 Sport). Den har været på vandet 77 gange og har roet 956 km.
  • Ottendeplads: nr. 103 (Epic V8 Pro). Den har været på vandet 36 gange og har roet 413 km.

Vi lytter til jer, og når surfski er SÅ populært i klubben - så skal I da selvfølgelig have en ny surfski at lege med!
Derfor har vi indkøbt en Epic V10 Low volume, der er designet til den lidt mindre roer. Idealvægten ligger på 60-90 kg og højde på 150-188 cm.

Denne surfski er Performance-udgaven, som er lavet i en blanding af kevlar/kulfiber og glasfiber, som bliver vacuumstøbt i epoxy med et Honeycomb sandwich materiale. Det giver en virkelig stiv og stærk båd, som de fleste synes er let.
Den er købt brugt, så det er den gamle model, hvor baileren ikke kan åbnes og lukkes, men bare er åben hele tiden - så det er bare med at ro afsted. 

Længde 615 cm, bredde 44 cm, vægt 15 kg. 

God fornøjelse med den - vi henter den idag :-) 

Drømmer du også om at suse afsted i en surfski?
Så fortvivl ikke, for du kan stadig nå det! Mød op om tirsdagen, hvor du kan blive introduceret til surfski og få lov til at ro i de hurtige både. Se kalenderen og Facebook for mere info.

 

 

Den mest populære havkajak er stadig nr. 27, der er en Zegul Arrow Play LV, der nu har været på 72 ture og logget 762 km. Den ligger på tredjepladsen over klubbens mest populære kajakker. 

Vores turkajakker kommer ikke helt så meget på vandet som surfski og havkajakker, så det er først på attendepladsen, at vi finder en turkajak. Det er nr. 210, der er en Nelo Viper 51. Den har været på vandet 29 gange og er registreret med 264 km. Vi håber at se endnu flere tur/kapkajakker i rostatistikken fremover. 

 

Selvom det er september og efteråret står for døren, så er der stadig lyst og lunt, så vi kan sagtens nå en masse flere ture inden vintersæsonen starter og vi skal have fundet det varme tøj frem 
Der er bl.a. sensommerturen til Susåen, hvor der er oplagte muligheder for at komme ud på vandet og få roet en masse og prøve alle de mange nye kajakker.

  • Skal Mads blive ved med at sidde på førerpositionen, som den der har roet længst i klubben?
  • Kan pigerne ro lige så mange kilometer som drengene?
  • Hvilke både er de mest populære i klubben?

Alt det og meget mere glæder vi os til at følge med i 😊

Hvis du vil læse lidt mere om hvorfor vi bruger rokort så læs her.