Havmiljøvogter - hvad er det?

11. juni 2018 15:10 , af Matilde Dueholm

Over weekenden er der sket noget nyt i vores klublokaler. Der er kommet spande og plakater op med en strengt udseende person.

Den strenge mand er i virkeligheden slet ikke streng. Han kan bare ikke lide at rulle i en sø af plastik. Det kan vi heller ikke, så derfor har vi fået lidt hjælp fra Havmiljøvogterne.

Havmiljøvogterne er sejlere, lystfiskere, surfere, dykkere, roere og andre der færdes på eller ved de danske farvande. Havmiljøvogterne tæller enddog også en række danske fritidsflyvere, der holder et vågent øje med havet set fra luften. Alle med det formål at sikre Danmarks havmiljø, mod olieudslip, men også mod ophoben af affald.

Vi I Københavns Kajakklub vil også gerne hjælpe med at gøre en indsats for at bevare havnen og kystlinierne rene - dertil har vi brug for din hjælp. Derfor har Havmiljøvogterne sendt os en kasse med poser og vimpler for at synliggøre vigtigheden for - på helt dagligdags basis at holde øje med havmiljøet. Du er velkommen til at tage en rulle poser med på tur i kajakken - poserne er især gode til at samle havfald fra vandet i. Eller giv en rulle poser til en, du ved der færdes meget på vandet eller langs kysten.

Sammen kan vi alle hjælpe med at holde havnen ren.

PS. Hvis du har lyst til selv at blive Havmiljøvogter så kan du læse mere her:

http://havmiljøvogter.dk/