Rokort - Sommerstatitstik og nu med ny App!

2. juli 2019 10:06 , af Matilde Dueholm

Igår frigav rokort.dk endelig deres nye og længe ventede APP.

Den vil vi gerne slå et slag for! Samtidig vil vi gerne slå et slag for at vi alle husker at registrere alle roede km i rokort (er du i tvivl om hvordan du bruger rokort så tag fat i en romakker eller læs Her), så derfor får i en lille sommeropdatering.

På trods af strid blæst de sidste par dage kan vi vel godt tillade os at sige at solen skinner, sommeren er skøn og der er masser af kajakker på vandet!

I slutningen af maj havde vi til sammen roet 6861 km (se eventuelt tidligere nyhed om dette) – men siden da er der altså virkelig sket noget. Vi er nu oppe på at have roet hele 11.911 km., som svarer til, at vi har roet fra Odense til Bangkok !!! 

Det er skønt at se, at I har været med på at give os selv baghjul og vise at vi sagtens kan ro endnu mere end sidste år. Vi glæder os også over at se, at vi nu har 248 aktive roere, der har registreret i Rokort mod 128 ultimo maj. Bliv endelig ved med det gode arbejde og inviter alle de nye roere med ud på vandet, så de også får nogle kilometer på loggen.


Siden sidst har vi fået flere kvinder ud i kajakkerne, så der er nu næsten lige mange mænd og kvinder, der har registreret ture. Nu mangler vi bare nogle seje tøser der tager nogle længere ture, så mændene også bliver indhentet på antal kilometer. 😊

NY APP:

Det er nu blevet endnu nemmere at registrere sine ture i Rokort, for der er netop i går blev der lanceret en sprit ny app, der tracker ruten.

Den findes både til Android og Apple og vi opfordrer jer alle til at downloade den med det samme. Så kan man nemt starte sin rotur når man sætter sig i kajakken ved kajkanten 😊

Feltet af top-10-roere er stadig forholdsvist tæt, men top 3 skiller begynder at blive svære at nå, medmindre man virkelig gør en indsats….

Mads Højrup Petersen er stadig på førstepladsen med imponerende 837 km. Han har dermed et stort forspring til Ingela, der som nr. 2 på listen har roet 716 km og Asker, der er på 688 km.

Det bliver spændende at følge med i, om de bliver indhentet af nogen og om der bliver internt kamp om placeringerne i top-3.


Hvilke kajakker er populære??

Surfski ser ud til at blive mere og mere populært i klubben og det er stadig nr. 104 (Epic V8 Pro), der er den mest roede kajak i klubben. Den har nu været på vandet 69 gange (Vi kan afsløre at førnævnte Mads tegner sig for en god del af disse) og har roet 692 km.

Drømmer du også om at suse afsted i en surfski?

Så mød op om tirsdagen, hvor man kan blive introduceret til surfski og få lov til at ro i de hurtige både. Se kalenderen og Facebook for mere info.

På andenpladsen over populære kajakker har vi også stadig havkajak nr. 27, der er en Zegul Arrow Play LV, der nu har været på 47 ture og logget 537 km.

På turkajaksiden er der sket et skifte i den foretrukne kajak, og nr. 205 (Elio Cobra 51) er blevet vippet af pinden af kajak nr. 19, der er en Nelo Viper 51 med kapsæde. Den har været på vandet 13 gange og er registreret med 108 km. Det ser ud til at turkajakker med en bredde på 51 er et hit for mange – men vi drømmer om også at se nogle af de andre fine kajakker på listen. På kajakfestivalen blev der bl.a. prøvet kræfter med forskellige kapkajakker og det kunne være sjovt at se flere i dem. 

Selvom det er juli og mange skal på ferie, så glæder vi os til at følge op på statistikkerne om en måneds tid. Inden da vil der også være kommet nye havkajakker i klubben, så der er oplagte muligheder for at komme ud på vandet og få roet en masse og prøve nye kajakker.

  • Skal Mads blive ved med at sidde på førerpositionen, som den der har roet længst i klubben?
  • Kan pigerne ro lige så mange kilometer som drengene?
  • Hvilke både er de mest populære i klubben?

Alt det og meget mere glæder vi os til at følge med i 😊

Hvis du vil læse lidt mere om hvorfor vi bruger rokort så læs her.